7 Eylül 2018 Cuma

Gönderilememiş Mektuplar - 1


Öncelikle merhaba,

Seni, yüreğimi dolduran bütün duyguları ve sevgiyi birleştirdiğim mucizevi ve saygın bir aşk ile sevdikten sonra hala ufak tefek ilgi zerrelerine, yalancılık ve çıkar içindeki azgınlığa bürünmüş yapmacıklıklara kanmanı hala anlayamıyorum. Galiba bu senin benim bu kuvvetçe her şeyi yıkıp geçirebilecek ilgime maruz kalmandan ya da benim seni hiç sevmemiş olmamdan hatta bu güne kadar hiç sevilmediğini düşünmenden kaynaklanıyordur diye umuyorum. Bir düşüncem daha var ki bu en aşağılık varlık sıfatını taşıyanların bile kaldıramayacağı ağırlıkta ve alçaklıkta olup vicdanı ve ahlaki değerleri bulunan her kimsenin buna göğüs geremeyeceği kadar ağır bir alçaklıktır. Yer çekimine bile gerek duymadan cehennemin yedi kat altına batmana sebep olacak bu nedenden dolayı umarım bu şekilde davranmıyorsundur. Az önce bahsettiğim gibi bir aşk beslediğim -beslediğim diyorum çünkü aşk hiçbir zaman bitmeyen bir olgudur- birisinin hayatı ölene kadar beni ilgilendirip kaygılandırır. Mutlu olmanı canı gönülden istiyorum. Ancak düşüncelerimi oluşturan tavırlarından dolayı da bunu başaramadığını, kendini yalancı zevklere kaptırdığını görerek kaygılanıyorum. Hayatına bir düzen vereceğin günü görmeyi dört gözle bekliyorum. 

Bülent Böceci


2 yorum:

  1. Mektupların adresi belli mi peki? Yani aslında yazıldığı bir kişi var mı gönlünde yoksa sadece bir yazın türü olarak mı (düşünen emoji)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kişiye yazılıyormuş gibi başlayıp sonra bir seslenişe dönüşüyor genel olarak benim yazdıklarım. Çünkü toplum kişilerden oluşuyor, kişilerden bahsederken toplumsal bir şeye de değinmiş oluyorum

      Sil